Craftábor Klub

Nyíregyháza

Human-Net Alapítvány

 Időpontok:

2022. november 12.

2022. november 26. 

2022. december 10. 

2022. december 17.

  2023. január 7. 

szombatok 14-17 óra között

Craftábor Klub információk

 

Helyszín: Human-Net Alapítvány Közösségi Ház, Nyíregyháza,  Semmelweis utca 24.

Részvételi díj: 30.000 Ft

Mit is csinálunk a Craftábor Klubban? A klubok programját a gyerekekkel közösen alakítjuk, a csoportos játékok mellett közösen készítünk projekttervet képzett táborvezetők irányítása mellett. A gyerekek a klubok alkalmával közösen tervezik meg és építenek meg a Minecraftban egy számukra érdekes, izgalmas és kihívást jelentő építményt. A klubban zárt számítógépes hálózaton, saját szerveren játszanak a résztvevők.

Cél, hogy a klubban a tapasztalatok útján szerzett ismeretekre épülve és azokat felhasználva a résztvevő gyerekek társas helyzetben, a közösséggel együttműködve hatékonyan tudjanak működni.

A Craftábor Klub platformot biztosít számukra, hogy megtapasztalják a közösséghez tartozás előnyeit.

  • csapatmunka, társas készségek fejlesztése
  • elfogadás, empátia
  • kreativitás
  • önfeledt játék
  • olyan gyerekek és felnőttek társasága, akik hasonlóan rajonganak a játékért, illetve elfogadják a játék iránti rajongásukat
  • biztonságos környezet egy befogadó közegben.

Erről szól a Craftábor Klub!

Szülőként ezt fontos tudnod:

A játék öröme nem feltétlenül jár együtt az elszigetelődéssel, teljes „kockulással”, a szociális kompetenciák leépülésével. A gyerekek a korai internet- és számítógéphasználat miatt nagy tudással rendelkeznek a technikai eszközök kezelésében, és nagyon gyorsan tanulnak. Örömöt nyújt nekik, ha tudásukat megoszthatják kortársaikkal és a felnőttekkel. Ehhez teremtünk lehetőséget nekik.

A Craftábor Klubban 5 egymásra épülő alkalommal kéthetente 3 órás délutáni foglalkozásokon varázsoljuk elő a híres Craftábor hangulatot.

A saját Minecraft felhasználói fiókkal rendelkező klubtagoknak pedig lehetővé tesszük, hogy közösen, előre meghatározott időpontokban és házirenddel a klub időtartamán kívül is építhessenek a Craftábor saját szerverén. Így lesz a Klub 5+5 alkalom. 

Az ár tartalmazza az innivalót és egészséges csemegéket, és a programok árát. 

A jelentkezés a részvételi díj befizetésével válik érvényessé. A jelentkezés során online bankkártyával van lehetőség fizetni. Ezután számlát küldünk e-mailben. Amennyiben a számlát nem a szülő nevére szeretnéd, jelentkezés után írj email nekünk.

A tábor kezdő napján szükséges hozni kitöltve, kinyomtatva, aláírva:

Mit lehet hozni a programra? Időjárásnak megfelelő öltözet, váltás ruha, saját ivópohár vagy kulacs, ha a gyermek rendelkezik saját Minecraft felhasználói fiókkal, akkor a jelszavát.
Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy nem tudunk felelősséget vállalni a gyermek által magával hozott eszközökre (például laptop, mobiltelefon, zenelejátszó, fényképezőgép stb.) illetve ruházatának koszolódására, megsérülésére. Az eszközök biztonságáról a gyerekekkel közösen megalkotott szabályokkal, egy közös házirenddel gondoskodunk.

Hogyan kell jelentkezni?
A jelentkezés menü pontnál ki kell tölteni a jelentkezési lapot. Ezt mi automatikusan megkapjuk, és egy válasz e-mailben meg is erősítjük a jelentkezést.
Fizetni lehet átutalással vagy bankkártyával?
A regisztrációkor már él a foglalás, mikortól biztos a hely?

Amennyiben kártyával fizetsz, akkor rögtön lefoglaljuk a helyed. Amennyiben az utalást választod, kizárólag az adott turnus előtti 14. napig tartjuk fent a helyet, amennyiben nem érkezik meg addig az utalás, törölhetjük a jelentkezést.

Mit tartalmaz az ár?

Az ár tartalmazza az innivalót és csemegéket, a programok árát. Tartalmazza az ár a Minecraft hozzáférés díját. A tábor végén a hozzáférés tulajdonosa az alapítvány marad.

A Craftábor Klubban 5 egymásra épülő alkalommal kéthetente 3 órás délutáni foglalkozásokon varázsoljuk elő a híres Craftábor hangulatot.

Valami papírt kell vinni?

Igen, a program kezdő napján szükséges hozni kitöltve, kinyomtatva, aláírva:

Mi történik, ha nem tud menni a gyerek, de már be van fizetve az előleg, vagy a részvételi díj?
Mit lehet hozni a Klubba?
Időjárásnak megfelelő öltözet, váltás ruha, saját ivópohár vagy kulacs, ha a gyermek rendelkezik saját Minecraft felhasználói fiókkal, akkor a jelszavát. Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy nem tudunk felelősséget vállalni a gyermek által a táborba magával hozott eszközökre (például laptop, mobiltelefon, zenelejátszó, fényképezőgép stb.) illetve ruházatának koszolódására, megsérülésére. Az eszközök biztonságáról a gyerekekkel közösen megalkotott szabályokkal, egy közös házirenddel gondoskodunk.
A gyermekemnek még nincs Minecraft felhasználói fiókja, jelentkezhet így is?

Tartalmazza az ár a Minecraft hozzáférés díját. A klubok végén a hozzáférés tulajdonosa az alapítvány marad.

A klubban való részvételnek nem feltétele a saját Minecraft felhasználó fiók megléte. A táborban a Minecraft: Java Edition verzóval játszunk. Itt lehet megvásárolni a fiókot: https://www.minecraft.net/en-us/get-minecraft

A saját felasználói fiókkal rendelkező klubtagoknak lehetővé tesszük, hogy közösen, előre meghatározott időpontokban és házirenddel a klub időtartamán kívül is építhessenek a Craftábor saját szerverén.

Hányra vihetjük reggel a gyereket, és meddig maradhat?

A program minden alkalommal 14-kor kezdődik és 17 óráig tart. A szülőket 17.00-ra várjuk. 17.30-ig tudunk vigyázni a gyerekekre.

Egész idő alatt kockulnak a gyerekek, és gépeznek?

A program teljesen a Minecraft köré épül, de nem csak számítógépen játszanak.  Kézműves foglalkozás, játszóterezés, és rengeteg csopotos játék, társasjátékozás van. Egy foglalkozás alatt kb. egy órát töltenek a számítógép előtt. A többi időben játékos foglalkozások során fejlesztjük a gyerekek kézügyességét és a vizualitását, kreativitását, szociális kompetenciáit, problémamegoldó képességüket, kommunikációs, együttműködési készségüket.

A saját Minecraft felhasználói fiókkal rendelkező klubtagoknak lehetővé tesszük, hogy közösen, előre meghatározott időpontokban és házirenddel a klub időtartamán kívül is építhessenek a Craftábor saját szerverén.