Mivel lehet a legegyszerűbben elmozdítani egy gyereket a számítógép elől?

Azzal, ami leülteti őt oda! 

Íme a bizonyítottan hatékony módszer 3 legfontosabb eleme:
1. a gyerek maradjon játékban és közösségben a virtuális világon kívül is,
2. a Craftáborban elfogadjuk a gyerekek Minecraft iránti rajongását,
3. arra motiváljuk őket, hogy csapatban dolgozzanak, más gyerekekkel együtt – valóban játszva – játsszanak, úgy, ahogy azt gyerekként kell: hangoskodva, szaladgálva, kimelegedve.

Nyugi, nem kell szuperanyunak vagy szuperapunak lenned hozzá, aki munka után végtelen kreativitással és kifogyhatatlan energiával (nem mellékesen programozói ismeretekkel felvértezve), mozgalmas klubdélutánokra lát vendégül egy kisebb osztályközösséget, vagy egy háztömbnyi gyereket.

A megoldás egyszerűbb és kényelmesebb,

mint gondolnád: Craftábor Klub

A módszert, a helyszínt, a szakmai gárdát és a fejlesztői hátteret mi adjuk hozzá.
Bónuszként pedig többéves tapasztalatot is.

Mit csinálunk a Craftábor Klubban?

A nagysikerű nyári táborok után sokan jelezték, örülnének, ha iskolaidőben is lehetőség lenne a közös kalandra, együttlétre.

A Craftábor Klubban 5 egymásra épülő alkalommal kéthetente 2 órás délutáni foglalkozásokon varázsoljuk elő a híres Craftábor hangulatot.

A klubok programját a gyerekekkel közösen alakítjuk, a csoportos játékok mellett közösen készítünk projekttervet. A gyerekek a klubok alkalmával közösen tervezik meg és építenek meg a Minecraftban egy számukra érdekes, izgalmas és kihívást jelentő építményt. 

A Craftábor Klub program, 3 városban nyújt lehetőséget kéthetente egyszer, délutáni foglalkozások keretében az 5-14 éves korosztálynak a virtuális és a valódi világot összekötő mozgalmas és kreatív közösségi élményre.

A Craftábor Klubban a nyári napközis táborokban megszokott hangulatot teremtünk délutáni foglalkozás keretében.  

A Craftábor programot pontosan azért hoztuk létre, hogy a gyerekek szívesen ötvözzék a virtuális világban átélt izgalmakat és sikereket a valódi játék, a fizikai aktivitás, az alkotás- és a közös játék örömével.

A Craftábor Klub platformot biztosít számukra, hogy megtapasztalják a közösséghez tartozás előnyeit.

● csapatmunka, társas készségek fejlesztése
● elfogadás, empátia
● kreativitás
● önfeledt játék
● olyan gyerekek és felnőttek társasága, akik hasonlóan rajonganak a játékért, illetve elfogadják a játék iránti rajongásukat
● biztonságos környezet, befogadó közegben.

Erről szól a Craftábor Klub! 

A saját Minecraft felhasználói fiókkal rendelkező klubtagoknak lehetővé tesszük, hogy közösen, előre meghatározott időpontokban és házirenddel a klub időtartamán kívül is építhessenek a Craftábor saját szerverén.

Szülőként jó ha tudod:

A játék öröme nem feltétlenül jár együtt az elszigetelődéssel, teljes „kockulással”, a szociális kompetenciák leépülésével. A gyerekek a korai internet- és számítógéphasználat miatt nagy tudással rendelkeznek a technikai eszközök kezelésében, és nagyon gyorsan tanulnak.

Örömöt nyújt nekik, ha tudásukat megoszthatják kortársaikkal és a felnőttekkel. 

Az online térnek a gyerekek szocializációjában kulcsszerepe van, nekik az valóságos közeg, ezért komoly hatással van a személyiségfejlődésükre.

Fontosnak tartjuk, hogy mellettük álljunk ebben a bonyolult világban, a Craftábor csapata ebben is segít nekik.

Tetszik,hogy a tudást és a kézügyességet, sőt a csapatmunkát fejleszti. Izgalmas, hogy különböző feladatok elvégzése révén jutnak  jutalmakhoz. Különleges, hogy létrehoznak valamit, amit együtt élvezhetnek. Így megtanulják milyen az együttműködés és mi az amit ezáltal elérnek közös erővel.

Katalin, szülő

Hol vehet részt gyermekem a Craftábor Klubban?

Három helyszínen indítunk Klubot januárban, azonban nyártól több helyszínen is lehet majd csatlakozni hozzánk. Ha nem találod a megfelelőt, nézz szét a Helyszínek oldalon és kövesd a hozzád legközelebbi helyszín Facebook oldalát, hogy ne maradj le a friss hírekről.

Információ a helyszínekről

Időpontok, árak, helyszínek

2022 őszén országosan több helyen